Log in het BBE netwerk

Accountgegevens

Linkedin

logo-mooi-zo-fryslan1-300x97
29
Okt
Gepost door Redactie om 08:35

Testfabriek voor biobased producten in Noord-Nederland

Het Zernike Campus in Groningen wordt voorzien van een testfabriek voor de productie van halffabricaten uit biomassa. Halffabricaten zijn materialen van één of meerdere grondstoffen die nog verder verwerkt moeten worden tot een eindproduct. De komst van deze proeffabriek, de Zernike Advanced Proccessing (ZAP) moet een positieve ontwikkeling gaan leveren voor de biobased economy in het noorden.

De proeffabriek is onder andere een initiatief van de Rijksuniversiteit Groningen, Hanzehogeschool en ROC Noorderpoort. Er zullen productieprocessen voor halffabricaten uit biomassa ontwikkeld en getest worden. Dit wordt gedaan door studenten uit het middelbaar, hoger en wetenschappelijk onderwijs.

Door deze onderzoeken te doen willen de onderwijsinstellingen een positieve ontwikkeling teweeg brengen bij de interesse uit het bedrijfsleven. De bouw van de testlocatie wordt begin volgend schooljaar gerealiseerd.

Bron: http://www.mooizofryslan.nl/  Zuid Oost Friesland

Van fossiele naar Bio grondstoffen. Dat wil Zuid Oost Friesland realiseren.Zeven partners werken hier aan mee. Zuid Oost Friesland richt zich op de vier sectoren agro, recreatie & toerisme, vervoer en bouw. Op deze website vindt u alle informatie over BioBased Economy, en dan met name van Zuid Oost Friesland. Mist u iets of komt u graag in contact met de initiatiefnemers? Dat kan via deze website.

 

‹ Nieuwsoverzicht
GERELATEERD NIEUWS

De vierde en laatste call van het CSER PhD-programma is geopend, zie de FOM-website. Deze call sluit...

Op zoek naar nieuwe business mogelijkheden? Nieuwsgierig naar innovaties in de (groene) kunststoffen...

India, Mexico, Zuid-Afrika, Thailand, de Verenigde Arabische Emiraten, Brazilië, de Verenigde State...