Log in het BBE netwerk

Accountgegevens

Linkedin

16
Mei
Gepost door Monique Mooren

Algen: onze oorspronkelijke omega-3-bron

Gepubliceerd op 16 mei 2017

Meervoudig onverzadigde/omega-3-vetzuren spelen een belangrijke rol in onze voeding bij het voorkomen van hart- en vaatziekten en bij oog- en hersenfuncties Op dit moment eten we massaal (vette) vis of slikken we geneesmiddelen, voedingssupplementen of –ingrediënten die visolie bevatten om genoeg omega-3 binnen te krijgen. Maar wat blijkt? Vissen zijn rijk aan omega-3 door het eten van algen.

PUFAs zijn poly unsaturated fatty acids ofwel meervoudig onverzadigde/omega-3-vetzuren. Deze PUFAs, met name DHA en EPA spelen een belangrijke rol voor onze gezondheid. EPA en DHA zijn te vinden in vis en schaaldieren. Hoge concentraties komen voor in vette vis, zoals ansjovis, makreel, haring en zalm. Vissen kunnen zelf geen DHA en EPA aanmaken, maar verkrijgen ze dus uit algen. In het EU-project PUFAChain werken kennisinstituten waaronder Wageningen University & Research samen met bedrijven aan de industriële ontwikkeling van hoogwaardige producten uit microalgen.

Lees hier verder.

Bron: Wageningen UR

‹ Nieuwsoverzicht
GERELATEERD NIEUWS

Green Week – het grootste jaarlijke EU event over het beleid voor het milieu vindt plaats van 29 m...

Het tijdschrift BouwBelang vroeg architect Daan Bruggink om een blik te wer...

Studenten van de Technische Universiteit Eindhoven hebben een auto gemaakt van biocomposiet. De auto...