Biobased onderwijsmateriaal

Binnen de pijler onderwijs wordt gefocust op het inzichtelijk maken en delen van onderwijsmateriaal op het gebied van biobased economy. Docenten worden gestimuleerd en geïnformeerd door middel van docentendagen waarbij zowel materiaal als ervaringen met elkaar gedeeld worden. Samen wordt ook nieuw onderwijs ontwikkeld zoals een update van de wiki ‘Introduction to the biobased economy’ en nieuw Engelstalig videomateriaal . Daarnaast zorgen we samen voor een overzicht van opleidingen en minoren die zich richten op de biobased economy of daar meer dan gemiddeld aandacht aan besteden.

De transitie naar een biobased economy zal moeten worden gedragen door de studenten en scholieren van nu. Scholen en opleidingen kunnen nu al gebruik maken van een breed scala aan onderwijsmateriaal, variërend van technieklessen voor basisscholen, tot modules voor minors en majors in het HBO en universitair onderwijs.

Al deze onderwijsmaterialen zijn hierna beschreven en beschikbaar gemaakt. Kent u biobased onderwijsmateriaal dat niet in ons overzicht staat? Neem dan contact met ons op!