Log in het BBE netwerk

Accountgegevens

Linkedin

Biomassa bevat van nature unieke eigenschappen. Eigenschappen die uit aardolie via petrochemische routes vaak alleen verkregen kunnen worden via vele omwegen.

Zo wordt bijvoorbeeld melkzuur, de grondstof voor het bioplastic PLA, hoofdzakelijk gemaakt van suikers uit biomassa.

Om echter op een economische gezonde manier aan de toekomstige vraag naar biomassa vanuit alle  markten (voeding, veevoer, chemicaliën, materialen, brandstoffen, elektriciteit en warmte buy sizegenetics) te kunnen voldoen, is het uitermate belangrijk dat het beschikbare potentieel zo efficiënt mogelijk en op duurzame wijze wordt benut. Coproductie van de beoogde toepassingen lijkt daarbij de beste insteek. Dit kan via bioraffinage. Met behulp van bioraffinage kunnen alle delen van een plant (ook de niet-eetbare delen) optimaal worden benut. De biomassa wordt met behulp  van een aantal verschillende processen gescheiden in diverse fracties, die zo nodig verder worden bewerkt en dan elk een eigen toepassing krijgen. Door deze werkwijze is de afvalproductie minimaal.

De belangrijkste bewerkingsprocessen zijn:

Klik voor meer informatie op een techniek naar keuze.

Links

Terug
GERELATEERD NIEUWS

In de Milieulijst 2015 zijn diverse mogelijkheden opgenomen voor ondersteuning van Biobased projecte...

Het Zuid-Afrikaanse papierconcern Sappi gaat substantieel investeren  in een proeffabriek voor nan...

De vierde en laatste call van het CSER PhD-programma is geopend, zie de FOM-website. Deze call sluit...

GERELATEERDE ORGANISATIES
 • Photanol BV
  Photanol BV
  The Photanol® concept combines the properties of photosynthetic and fermenting bacteria into a 'photofermenting' bacterium that uses solar energy to reduce CO2 to any of a variety of organic compounds, including alcohols. Thus, when exposed to sun light, the organisms serve as catalysts that convert carbon dioxide to biofuels in solution. Oxygen is the only waste product.

  Adresgegevens
  Science Park 904 , Amsterdam

  Website
  http://www.photanol.nl/

  Toegevoegd door
  Photanol-BV


  Naar de volledige kaart

 • Biobased Team Nederlandse Ambassade Parijs
  Biobased Team Nederlandse Ambassade Parijs
  Het Biobased Economy team aan de Nederladnse Ambassade in Parijs legt lijntjes tussen spelers in Nederland en Frankrijk actief op het gebied van de biobased economy. Wij organiseren Nederlandse handels- en kennismissies naar Frankrijk en rapporteren over ontwikkelingen in Frankrijk. Stel ons gerust vragen!

  Adresgegevens
  7 rue Eblé, 75007 Paris

  Website
  http://nost-france.org/

  Toegevoegd door
  Joannette


  Naar de volledige kaart

 • HoSt
  HoSt
  HoSt is Nederlands grootste leverancier van bio-energie systemen te weten biogasinstallaties, wervelbed vergassers, hout gestookte ketels en hout gestookte warmte/krachteenheden. HoSt heeft zich door de jaren heen als bedrijf gespecialiseerd in technologieën voor de duurzame biomassa energie. Haar specialisme richt zich met name op vergisting, vergassing en houtgestookte WKK.

  Adresgegevens
  Thermen 10, Enchede

  Website
  www.host.nl

  Toegevoegd door
  HoSt


  Naar de volledige kaart

 • Provalor
  Provalor
  Provalor ontwikkelt knowhow op het terrein van valorisatie van reststromen. et valoriseren richt zich daarbij vooral op het beter benutten van de grondstoffen en het reduceren van reststromen. Daarbij behoren reststromen niet als restanten gezien te worden doch als waardevolle co-producten.

  Adresgegevens
  Uitgang 1-B, Ursem

  Website
  http://www.provalor.nl/

  Toegevoegd door
  Provalor


  Naar de volledige kaart

 • Innovem
  Innovem
  business development en advies op het gebied van duurzame energie en groene grondstoffen

  Adresgegevens
  Woudzoom 8, 3823 CA, Amersfoort

  Website
  www.innovem-duurzaam.nl

  Toegevoegd door
  gerardsmakman


  Naar de volledige kaart

 • BTG Biomass Technology Group B.V.
  BTG Biomass Technology Group B.V.
  BTG Biomass Technology Group BV (BTG) is een private, onafhankelijke groep bedrijven die zich in de afgelopen 25 jaar heeft gespecialiseerd in het omzetten van biomassa in brandstoffen, energie groene grondstoffen en materialen. De ongeveer 30 medewerkers werken vanuit kantoren in Enschede en Tsjechië aan biomassa en bio-energie projecten over de gehele wereld. BTG heeft haar activiteiten onderverdeeld in twee business units die gezamenlijk werken aan de drie belangrijkste pijlers: consultancy, projectontwikkeling en onderzoek & technologieontwikkeling. Door deze unieke combinatie van activiteiten bestrijkt BTG de gehele keten van onderzoek tot realisatie van projecten. Daarnaast richt zij zich met haar dochter- en technologiebedrijf BTG Bioliquids op het ontwikkelen en realiseren van projecten op het gebied van de flash pyrolyse technologie (www.btg-btl.com). De business unit consultancy levert zowel diensten aan de private als publieke sector. Zo heeft zij in de afgelopen jaren onder meer gewerkt voor bedrijven, overheden, financiële instellingen en NGO’s. De diensten van deze business unit beschrijven een groot deel van de keten – van pril idee tot realisatie.Enkele voorbeelden zijn biomassa beschikbaarheidsstudies, marktstudies, duurzaamheidsonderzoeken en technisch advies. BTG ontwikkelt ook projecten in Nederland en daarbuiten. Zo zijn in de afgelopen jaren meer dan 60 projecten gerealiseerd in onder meer Nederland, Oost-Europa, Zuid-Amerika en Afrika. BTG heeft in Tsjechië en Brazilië met succes twee JI- en CDM-projecten opgezet. Door haar ervaring met verschillende projecten kan BTG ondersteunen bij de gehele projectontwikkeling – van vergunning tot daadwerkelijke realisatie. De business unit onderzoek & technologieontwikkeling voert onderzoek uit op contractbasis, maar ontwikkelt ook in eigen beheer nieuwe technologieën. In haar moderne proceshal doet zij onder meeronderzoek op het gebied van pyrolyse, torrefactie en hogedruk technologie. Het onderzoek reikt van kleinschalige opstellingen tot aan pilot plant grootte. De ontwikkeling van groene brandstoffen, grondstoffen en materialen staat hierbij vaak centraal.

  Adresgegevens
  Josink Esweg 34 7545 PN, Enschede

  Website
  http://www.btgworld.com/

  Toegevoegd door
  BTG


  Naar de volledige kaart

 • ATO
  ATO
  ATO is van mening dat het mogelijk is een transitie naar een duurzame kennisintensieve economie te bewerkstelligen met behoud van welvaart en welzijn in een gezonde, schone en veilige leef- en werkomgeving. ATO heeft dan ook een heldere missie: Werken aan een gezonde werk- en leefomgeving op basis van duurzame technologie.

  Adresgegevens
  IJzergietersweg 1, den helder

  Website
  www.ato.nl

  Toegevoegd door
  ATO


  Naar de volledige kaart

 • AVIH
  AVIH
  Algemene Vereniging Inlands Hout. Wij zijn de brancheorganisatie voor de bosbeheerders, bosbouwaannemers, rondhout- en biomassa producenten en handelaren en de zagerijen. Wij hebben aandacht voor bos én hout.

  Adresgegevens
  Kokermolen 11, Houten

  Website
  www.avih.nl

  Toegevoegd door
  Berdien van Overeem


  Naar de volledige kaart

 • StexFibers
  StexFibers
  Veredelen van natuurlijke vezels zoals hennep en vlas, zodat deze verspinbaar zijn voor hoogwaardige textiel.

  Adresgegevens
  Westervoortsedijk 73, Arnhem

  Website
  www.stexfibers.com

  Toegevoegd door
  stexfibers


  Naar de volledige kaart