Nieuws
Agenda

Canada ontwikkelt nieuwe biobrandstof

Evenals in Nederland is ‘biobased economy’ in Canada een hot topic. Op het moment is de biobased economy in Canada goed voor 80 miljard dollar (6,4 procent van het bbp) en één miljoen banen. BIOTECanada, een non-profit organisatie gewijd aan het stimuleren van de bio-economie in Canada, heeft in haar blauwdruk ‘Beyond Mountains and Moose’ als doel gesteld dat het land in 2020 de leidende biobased economy in de wereld zal zijn.

Er worden al veel initiatieven ondernomen die bijdragen aan de ambitieuze doelstelling voor 2020. Zo zullen er naar verwachting nog dit jaar testvluchten gemaakt worden met een nieuwe, in Canada ontwikkelde biobrandstof geproduceerd uit brassica carinata, een oliehoudend zaad uit de mosterdfamilie.

In de bijlage vindt u het volledige bericht over de nieuwe biobrandstof.

Zie ook