Nieuws
Agenda

Presentaties van netwerkbijeenkomst Groene grondstoffen voor alledaagse producten nu beschikbaar

Op de netwerkbijeenkomst werden producenten van groene grondstoffen gekoppeld aan mogelijke gebruikers.

 Zo maakt het bedrijf Solidpack op bestaande kartonmachines karton uit bermgras en andere grassoorten die niet voor veevoeder worden gebruikt. In de toekomst zijn ook bietenpulp en tomatenplantenvezel mogelijke aanvoerstromen. A.S. Watson, bekend van onder andere Kruidvat en Trekpleister, neemt graskartonboxen van Solidpack af voor het vervoer van ‘special products’. Deze twee partijen hebben elkaar dus gevonden. Maar niet elke producent van biobased (deel)producten heeft al een duidelijke afzetmarkt. Net zo min als afnemers op de hoogte zijn van de ontwikkelingen richting biobased producten. Tijd om deze bij elkaar te brengen.

De presentaties van de netwerkbijeenkomst zijn nu te vinden op de website van Agentschap.nl:  https://www.agentschapnl.nl/content/presentaties-0