Nieuws
Agenda

Tipping point voor biobased industrie chemie en materialen

Volgens het IEA  zal de biobased productie op het gebied van chemische toepassingen en materialen de komende jaren verdubbelen. Door hoge olieprijzen, voorkeuren van consumenten, commitment van het bedrijfsleven en ondersteuning van de overheden, zal de industrie een ’tipping point’ bereiken.  Dit zijn de belangrijkste conclusies uit een rapport van de IEA:  IEA rapport Biobased Chemicals.

Vooral de biobased ‘drop-in’ sector staat op de rand van sterke expansie. Daarnaast wordt de komende vijf jaar ook een sterke groei verwacht bij platform biochemicals. Naar verwachting zal deze ontwikkeling ook een sterke impuls zijn voor kosteneffectieve productie van biobrandstoffen.

Bron

http://www.iea-bioenergy.task42-biorefineries.com/publications/reports/?eID=dam_frontend_push&docID=2043

http://www.iea-bioenergy.task42-biorefineries.com/publications/reports/

“Conclusions: The biobased chemicals and materials industry has reached a tipping point, with production expected to double in the upcoming years. Several strong forces including high oil prices, consumer preference, corporate commitment, and government mandates and support, are driving development in this area. The data in this report show that especially the drop-in biobased chemicals sector is very likely to be on the brink of a strong expansion. In addition, platform biochemicals are also expected to grow substantially over the next five years. This will also generate a strong boost for the cost effective production of biofuels within a biorefinery context.”