Nieuws
Agenda

Opening Bioprocess Pilot Facility

CSM, Koninklijke DSM en de TU Delft participeren in een joint venture voor onderzoek naar biotechnologische processen. De nieuwe omderneming Bioprocess Pilot Facility (BPF) is gevestigd in Delft en richt zich op onderzoek en onderwijs ten behoeve van de volgende generatie biotechnologische processen. De officiele opening was op 15 mei 2012.

In de faciliteiten van de BPF kan opschalingsonderzoek uitgevoerd worden met betrekking tot de volgende werkgebieden: voorbehandeling van biomassa, fermentatie en opzuivering. De infrastructuur van de BPF maakt deels gebruik van apparatuur die reeds aanwezig was op het terrein van DSM, en in de joint venture zal worden ondergebracht. De komende 18 maanden zal er nog additionele apparatuur, met name ten behoeve van de voorbehandeing van biomassa worden geinstalleerd.

BPF heeft een open karakter en is toegankelijk voor andere bedrijven, universiteiten en insitituten die onderzoek doen naar de opschaling van bioprocessen. CSM, Koninklijke DSM en de TU Delft hebben besloten hun krachten te delen met als doel een wereldwijd toonaangevende faciliteit te verkrijgen voor het uitvoeren van onderzoek naar de opschaling van bioprocessen van laboratoriumschaal en pilotschaal naar industriele schaal.

BPF wordt financieel ondersteund door de Europese Unie, het Ministerie van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie, de Provincie Zuid-Holland en de gemeenten Rotterdam, Delft en Den Haag.

Lees meer: http://www.be-basic.org/news-center/news/csm-royal-dsm-and-delft-university-of-technology-invest-in-bioprocess-pilot-facility-for-bio-resear.html

Voor vragen kunt u contact opnemen met Astrid van Kleef: 06 30540193. Info@bpf.eu