Mogelijkheden MIA\Vamil voor Biobased projecten nog vaak onbenut

MIA\Vamil biedt volop mogelijkheden ter ondersteuning van Biobased projecten. In de praktijk weten bedrijven de regelingen echter nog nauwelijks te vinden en dat is een gemiste kans. De MIA (Milieu Investeringsaftrek) en Vamil (willekeurige afschrijving milieu-investeringen) zijn twee fiscale stimuleringsregelingen die zich richten op marktintroductie en marktverbreding. 

De regelingen bieden daarmee de mogelijkheid voor met name MKB-bedrijven om daadwerkelijk te investeren in technologie na de ontwikkelingsfase. MIA\Vamil biedt ondersteuning voor biobased technologie in de volle breedte. Het leuke is daarnaast dat ontzettend veel mogelijk is.

Zo kunnen ondernemers met steun van MIA\Vamil investeren in bioraffinage, biochemie, mestverwerking en teelt en verwerking van natuurlijke vezels, algen, wieren en kroos. Op http://www.agentschapnl.nl/miavamil kunt u terecht voor informatie over de regelingen en de ervaringen van ondernemers met de MIA\Vamil lezen. Hier staan ook enkele rekenvoorbeelden, waarmee de hoogte van het fiscaal voordeel kan worden uitgerekend.