Tuinbouw rijke bron voor biobased economy

De tuinbouw vormt met zijn brede assortiment een unieke en rijke bron van inhoudstoffen voor de biobased economy. Door dit goed te exploiteren, zijn we een waardevolle partner in biobased ketens en geen leverancier van goedkope grondstoffem. Dit levert extra verdiencapaciteit voor tuinbouwondernemers”, aldus Agnes van Ardenne, voorzitter van het Produktschap Tuinbouw, op een bijeenkomst deze week.

Voorbeelden van recente biobased ketens zijn productie van consumentenverpakkingen uit tomatenbladeren en de winning van stoffen met gewasbeschermend effect uit tomatenstengels en van sappen uit klasse drie wortelen, bieten, tomaten en paprika. De biobased economy  Werkplanptbbe is een van de programma’s van het PT.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Geert Pinxterhuis, g.pinxterhuis@tuinbouw.nl