Schelpen voor energiebesparing

Goede isolatie van de kruipruimte zorgt voor energiebesparing en maakt een einde aan schimmelvorming. Dit kan nu met schelpen! Isoschelp creëert een droog en zuiver klimaat dat het ook uitstekend werkt tegen andere vochtminnende organismen zoals zwammen, pissebedden, zilvervisjes, vliegjes en andere insecten.

 

Isoschelp is volledig natuurlijk en heeft interessante eigenschappen. Ten eerste is een schelpenlaag van minimaal 25 centimeter een isolerende bodemafsluiter, waardoor vocht niet meer kan optrekken en wordt vastgehouden. Het is daarmee warmte-isolerend en dringt de stookkosten terug. Het zorgt voor een natuurlijk en blijvende drainage en voorkomt stank, ongedierte, zwam, schimmelvorming en betonrot. Het duurzame en milieuvriendelijke product kan in nagenoeg in elke kruipruimte worden toepast.

 

Besparing

‘Een gemiddelde kruipruimte isoleren met Isoschelp levert een besparing van 250-300 kuub gas per jaar, zo’n 20% van het gemiddelde verbruik. Daarnaast zijn er dan nog alle andere voordelen, zoals meer comfort, geen optrekkend vocht. Bovendien kun je de R-waarde (de mate van isolatie) bij Isoschelp zelf aanpassen: hoe dikker de laag schelpen, hoe beter de isolatie’.

Meer informatie: kijk hier.

Bron: Duurzaamnieuws.nl