Publicatie Cahier over algen

Door Stichting Biomaatschappij. Algen vervullen niet alleen een essentiële rol in het water, ze staan ook in toenemende belangstelling van de technologie. Vliegtuigen zouden erop kunnen vliegen, kweekvis en andere dieren kunnen ermee worden gevoed en in de schoonheidssalon kun je er een louterend maskertje van maken. Algen lijken een bron van vele mooie producten en toepassingen. Maar de belofte is nog geen praktijk.

In dit cahier belichten de vooraanstaande wetenschappers uit het algenonderzoek wat de rol van algen in de natuur is, wat de potentie is van algen als producenten van biobrandstoffen of andere producten, en vooral wat er nog moet gebeuren voor de belofte realiteit wordt.
En ja, in de zomer kunnen sommige algen ook je zwemplezier vergallen. Maar zelfs voor de bestrijding van dat probleem biedt dit cahier een
handvat.

De inhoud van dit cahier is ook online toegankelijk gemaaktvia een themapagina op Kennislink, zie http://www.kennislink.nl/thema/algen.

De Stichting Biomaatachappij heeft het Cahier uitgegeven over algen. Het cahier is te bestellen in onze webwinkel, en de PDF is gratis te downloaden Ook zeer aan te bevelen voor onderwijs doeleinden. Meer informatie over Stichting Biomaatschappij is te vinden op hun website: http://www.biomaatschappij.nl/