Log in het BBE netwerk

Accountgegevens

Linkedin

22
Nov
Gepost door Redactie

Biobased Economy Magazine en Agro&Chemie bundelen krachten

Gepubliceerd op 22 november 2013

Biobased Economy Magazine en Agro&Chemie hebben besloten om per 1 januari 2014 samen te gaan onder de naam Agro&Chemie. ‘Beide platforms concurreren nu met elkaar en gezien de marktomvang is een dergelijke concurrentieslag niet in het belang van de lezer en andere stake holders in de markt’, aldus Fannie Groenen, uitgever van Agro&Chemie.

Concreet betekent dit dat het merk Biobased Economy Magazine vanaf de bovengenoemde datum ophoudt met haar activiteiten in print en on-line, inclusief social media. Performis, uitgever van Agro&Chemie, zal vervolgens delen van de print- en onlinecontent overnemen op haar platform. Zodoende zullen de waardevolle artikelen die al gepubliceerd zijn onder de vlag van Biobased Economy Magazine, niet verloren gaan. ‘Daarmee doen we recht aan de positie die het medium in korte tijd in de markt heeft verworven en aan de auteurs die deze content hebben gecreeërd’, aldus Groenen. Eveneens zal de zittende redactieraad van Biobased Economy Magazine worden benaderd om toe te treden tot de redactieraad van Agro&Chemie. Groenen: ‘Logisch, gezien hun status in het biobased werkveld wordt hun input door ons zeer op prijs gesteld.’

Performis en EG Media

In 2014 zullen Performis en EG Media, de huidige uitgever van Biobased Economy Magazine, samen zorg dragen voor een ijzersterk communicatieplatform in biobased onder de vlag van Agro&Chemie, waarvan Lucien Joppen de hoofdredactie zal voeren. EG Media zal daarbij met name redactionele capaciteit leveren. De expertise en het netwerk die deze uitgever heeft opgebouwd, zal het biobased platform alleen maar versterken, aldus Groenen. ‘De grote winnaar van deze operatie is de lezer’, aldus Groenen. ‘Deze kan voortaan terecht bij een loket voor biobased nieuws, achtergrondartikelen, niet te missen congressen en netwerkbijeenkomsten. Ook hebben we voldoende kritische massa om onze onlinekanalen, de site en de app, te verrijken met database-informatie. Kortom, een Walhalla voor biobased ondernemers, kenniswerkers en ambtenaren!’

Bron + Foto: Perfomis

‹ Nieuwsoverzicht
GERELATEERD NIEUWS

Zet jij je in voor energie innovaties die de energietransitie helpen realiseren? Herken je dat er va...

De industriële synthese van de hernieuwbare brandstoffen waterstof, syngas, methanol en diesel kan ...

BioBTX zet een cruciale stap in de ontwikkeling van haar technologie nu deze in een pilot wordt opge...


Fatal error: Uncaught Error: Call to undefined function organisations_get_themes_by_name() in /home/users/biobjftp/biobasedeconomy.nl/wp-content/themes/biobasedeconomy/sidebar-bedrijven.php:16 Stack trace: #0 /home/users/biobjftp/biobasedeconomy.nl/wp-content/themes/biobasedeconomy/single.php(86): include() #1 /home/users/biobjftp/biobasedeconomy.nl/wp-includes/template-loader.php(74): include('/home/users/bio...') #2 /home/users/biobjftp/biobasedeconomy.nl/wp-blog-header.php(19): require_once('/home/users/bio...') #3 /home/users/biobjftp/biobasedeconomy.nl/index.php(17): require('/home/users/bio...') #4 {main} thrown in /home/users/biobjftp/biobasedeconomy.nl/wp-content/themes/biobasedeconomy/sidebar-bedrijven.php on line 16