Rotterdams bedrijf ‘stopt’ bamboe in auto-onderdelen

Het Rotterdamse bedrijf Transmare gaat kunststoffen leveren die zijn vermengd met bamboe. Het samengestelde halffabricaat – een biopolymeer ontwikkeld door Transmare Compounding in  Roermond – gaat door de Saudische multinational SABIC worden geleverd aan de automobielindustrie. Transmare heeft recent een overeenkomst afgesloten met SABIC.

Transmare, een zestig jaar oud van oorsprong Rotterdams handelshuis, heeft zich de afgelopen jaren toegelegd op de bio-based economy. Dat heeft binnen de divisie BioBamBoosters geresulteerd in het toepassen van diverse grondstoffen in nieuwe producten uit een biologische bron. Binnen haar divisie Energy Transformers wordt tevens hard gewerkt aan de ontwikkeling van alternatieve biobrandstoffen ter vervanging van steenkolen voor energiecentrales op basis van duurzaam agrarisch afval. Transmare wil hiervoor op termijn een verwerkingsfaciliteit oprichten in Indonesië. Tijdens de aanstaande Nederlandse handelsmissie naar Indonesië onder leiding van premier Rutte (19-22 november) zal hier aandacht aan worden besteed.

Maatschappelijke verantwoordelijkheid

,,De ontwikkeling van de BioBamBoosters en de biobrandstof zijn het resultaat van een nieuwe onderzoeksrichting gebaseerd op de thema’s markt, milieu en maatschappij,’’ licht Transmare-directeur Peter Wolf toe. ,,Op basis van onze maatschappelijke verantwoordelijkheid proberen wij zo, zonder afbreuk te doen aan de kwaliteit van onze producten, een bijdrage te leveren aan de vermindering van de milieubelasting.’’

Transmare is een in 1953 opgericht Rotterdams bedrijf dat bestaat uit het handelshuis Transmare Trading, dat is gespecialiseerd in de levering van chemische producten en grondstoffen, en Transmare Compounding, dat samengestelde polymeren ontwikkelt, produceert en distribueert. De Transmare-groep heeft zich de afgelopen jaren toegelegd op de bio-based economy. Dat heeft geresulteerd in het toepassen van diverse grondstoffen in een aantal nieuwe producten uit een biologische bron. Transmare heeft vestigingen in Rotterdam en Roermond.

Voor meer informatie: www.transmare.nl