Eerste Biobrandstof met Negatieve Carbon-Footprint

ITRI ( Industrial Technology Research Institute ), Taiwan’s grootste en een van ’s werelds toonaangevende high-tech toegepaste onderzoeksinstituten, introduceert ButyFix ™, de eerste biochemische technologie voor bio-butanol transport, de productie van brandstoffen met een negatieve ecologische voetafdruk met behulp van meest voorkomende biomassa van de natuur, cellulose als grondstof in plaats van maïs. De totale energie-inhoud in de ligninerijke biomassa heeft het overschot van de energie voor de productie en de gehele levenscyclus van de brandstof (well-to-wheel) te dekken. Daarom is de uitstoot van broeikasgassen (BKG) van ButyFix bio-butanol licht negatief. ButyFix is beschikbaar voor biobrandstof- en chemische verwerking organisaties. ITRI ​​ontving een 2013 R&D 100 Award in november voor deze doorbraak.

ButyFix technologie produceert bio-butanol met BKG-emissiereductie van meer dan 100 procent, veel hoger dan maïs ethanol met een BKG-reductie van circa 23 procent. ButyFix bereikt een butyraat opbrengst van 0,70 g/g uit suiker, dat is 94 procent van de koolstof conversie. Deze koolstof opbrengst is 2,7 keer hoger dan het traditionele proces .

Brandstofprijs

Het vervangen van maïs ethanol met ButyFix butanol in de Verenigde Staten, op basis van de huidige ethanol verbruik van 13 miljard liter, zou de CO2-uitstoot met 90 miljoen ton/jaar verminderen. ButyFix butanol is de enige biobrandstof in staat om een ​​transportbrandstof prijs van US $ 2.00/gallon te bereiken, ruim onder de huidige benzine en bio-ethanol prijzen, zonder overheidssubsidies .

ButyFix bio-butanol kan worden gebruikt in bestaande ethylalcoholinstallaties, overtreft ethanol met zijn hogere stookwaarde en is compatibel met de huidige (ongewijzigd) benzinemotoren en benzine bestaande infrastructuur.

Chemische markt

ButyFix heeft ook belangrijke potentiële toepassingen in de industriële chemische markt in chemische middelen, grondstoffen, tussenproducten of oplosmiddelen voor de productie van verven, kleefmiddelen en schoonmaakmiddelen. Gebruiken als grondstof voor butylacrylaat blijkt gebruik vooral veelbelovend als alternatief voor aardolie.

ButyFix commercialisering is aan de gang en beschikbaar voor overdracht naar bedrijven wereldwijd. ITRI ​​heeft vier patenten en zes patenten internationaal op ButyFix technologie (Taiwan, China en de Verenigde Staten). Geïnteresseerde bedrijven kunnen contact opnemen met ITRI via 0800@itri.org.tw, of bezoek de website van ITRI.