Regering van Canada ondersteunt Ag – Bio Centre business incubator

De Canadese overheid heeft aangekondigd het Ag-Bio Centre starterscentrum te financieren en innovatieve startups in de biotechnologiesector, agrarische biotechnologie en milieuwetenschappen sectoren te steunen. Dit in de vorm van 280.000 Canadese dollars.

“Om een ​​duurzame, werkgelegenheid scheppende groei te verzekeren ondersteunt onze regering actief organisaties zoals Ag – Bio Centre, die assisteren met het opstarten van innovatieve bedrijven” aldus minister Blaney.

Startende ondernemers

In de komende twee jaar zal, in samenwerking met de Quebec Metro High-Tech Park, Centre de Developpement Bioalimentaire du Quebec en TransBIOTech, steun gegeven worden aan de startende ondernemers, door onder andere het inhuren van gespecialiseerde middelen en mensen. Door het initiatief van de incubator Ag-Bio Centre te ondersteunen, wordt verwacht dat er meer industriele toegevoegde waarde wordt gecreerd in het potentieel grootstedelijke Quebec en zal leiden tot 15 start-ups en tot uiteindelijke creatie van 30 banen.

Veel van Quebec’s levenswetenschappen bedrijven breiden hun activiteiten uit om nieuwe buitenlandse markten aan te boren. Als zodanig heeft het Ag-Bio Centre zijn taak verbreed en zal nu een leidraad worden om bedrijven te ondersteunen in hun export inspanningen.