Energiemissie Rusland met minister Henk Kamp

Wilt u zakendoen in Rusland en bent u werkzaam in de sector energie? Ga dan van 13 t/m 16 mei mee met de economische missie naar Moskou en Yamal (Salekhard) met Henk Kamp, minister van Economische Zaken. 

Rusland bezit gigantische energiereserves en andere waardevolle delfstoffenvoorraden. Deze enorme voorraden hebben Rusland tot een van de grootste producenten en exporteurs ter wereld gemaakt. Tot de grootste olie- en gasbedrijven behoren Gazprom, Novatek, LUKoil, Rosneft en Transneft.

Tegelijkertijd zet de Russische overheid in toenemende mate in op het bevorderen van energie-efficiëntie, zowel in de industrie als in de gebouwde omgeving, door het ontwikkelen van programma’s voor duurzame energiebronnen en het stimuleren van innovatie in de energiesector. Ook staat Rusland voor een grote investeringsopgave voor hernieuwing van de energie-infrastructuur.

Bedrijvenprogramma

Er wordt een programma georganiseerd voor en met bedrijven in de olie- en gassector. Deze missie biedt kansen aan bedrijven om contacten te leggen met zakenpartners en autoriteiten in Rusland. Het programma bevat onder meer collectieve bezoeken aan ministeries en Russische olie- en gasbedrijven, een trade dinner en netwerkevents.

Het programma vindt plaats in Moskou (2 dagen) en op het gas- en olierijke schiereiland Yamal (1 dag). Als op een later moment blijkt dat er geen volwaardig programma voor Yamal georganiseerd kan worden, wordt ook deze dag aan bezoeken in Moskou besteed.

Ook bedrijven uit andere energiesectoren (bijvoorbeeld energie-efficiëntie, energie-infrastructuur) kunnen deelnemen. Bij voldoende belangstelling wordt voor/met deze bedrijven een apart programma in Moskou georganiseerd. U kunt hierbij denken aan matchmaking, inhoudelijke seminars en deelname aan het trade dinner en netwerkevents.

Deelname

De kosten van deelname bedragen € 950 per bedrijf. Reis- en verblijfkosten en eventuele bijkomende kosten, bijvoorbeeld voor individueel transport en tolken voor individuele gesprekken, zijn voor eigen rekening. U kunt zich aanmelden t/m 21 maart: Aanmelden

 

De missie staat alleen open voor bedrijven en kennisinstellingen uit de sector energie. Voor deelname aan de olie- en gasmissie geldt een maximum van 10 deelnemers; er is plaats voor 1 deelnemer per bedrijf. Inschrijving gebeurt op volgorde van binnenkomst.

Neem voor meer informatie over deze economische missie contact op met Jos Hermsen, telefoon 088 042 42 42.

Download: