Nieuws
Agenda

Bio futura introduceert nieuw biologisch afbreekbaar en herbruikbaar servies

Bio futura brengt nieuw biologisch afbreekbaar & herbruikbaar serviesgoed op de markt. HUSK wordt gemaakt van 80% rijsthulzen en 20% lignine. Rijsthulzen zijn een agrarische reststroom welke normaliter verbrand of weggegooid worden. Lignine uit hout wordt gebruikt als bindmiddel.

  • Temperatuur bestendigheid van -30 tot +120 C
  • Zeer sterk
  • Afwasbaar & Magnetron bestendig
  • Biologisch afbreekbaar & composteerbaar
  • Herbruikbaar & stapelbaar
  • Natuurlijk wax coating welke na verloop van tijd vervaagd
  • BPA & weekmakers vrij

Gecertificeerd op inhoud en grondstoffen door TUV en SGS. Een certificaat voor voedselveiligheid is  ook afgegeven.

Het idee van Husk serviesgoed sluit naadloos aan bij het principe om agrarische reststromen te  gebruiken voor meer hoogwaardige producten, ook wel bio-raffinage of up-cycling genoemd. Als men  zich een voorstelling maakt van de hoeveelheden rijst jaarlijks geconsumeerd in Azië en dan bedenkt  wat hier aan hulzen en vliezen van overblijft, is er niet meer dan een slimme uitvinder voor nodig om hier een geweldig product van te maken.

Na jaren van testen en experimenteren is men erin geslaagd van 80% rijst hulzen en 20% lignine (houtstof) een grondstof te maken die als poeder verhit wordt tot 200 graden en kwaliteit eindproducten zoals borden, bekers, bestek, lunch boxes voortbrengt. Herbruikbaar, afwasbaar, magnetronbestendig en vrijwel onbreekbaar. De markt is relatief groot met thuisgebruik, catering, scholen en campings. Het is een alternatief voor breekbaar aardewerk en plastic/melamine waar vaak nog BPA in zit. Alsmede voor disposables in situaties waar je kunt en wilt hergebruiken. Bio Futura heeft begin november 2013 uitgebreid de fabriek in China bezocht.

Voor meer informatie kunt contact opnemen met Bio futura.