Duurzaam Bouwen in Brazilië – Kansen voor Nederlandse Bedrijven

WeConnectYou international projects (WCY) organiseert in samenwerking met het Nederlands Centrum voor Handelsbevordering (NCH) een uitgaande missie naar Brazilië voor Nederlandse bedrijven die producten en/of diensten aanbieden op het gebied van Duurzame Bouw en Architectuur. Het programma zal bestaan uit een presentatie van de Nederlandse bedrijven in een Nederlands paviljoen op de vakbeurs Expo Arquitetura Sustentável (Sustainable Architecture Expo) die plaatsvindt in São Paulo van 26 t/m 28 augustus 2014.

Kansen op de Braziliaanse bouwmarkt

Er gebeurt veel in Brazilië, een sterk opkomende economie en een groeiende bouwsector. Niet alleen prestigieuze projecten voor het WK voetbal (2014) en de Olympische Spelen (2016) maar ook een grote bouwopgave door de vraag naar huisvesting en voorzieningen voor de opkomende middenklasse. Brazilië kent een rijke traditie op het gebied van de (moderne) architectuur. Helaas blijft de ontwikkeling en beschikbaarheid van kwalitatief goede bouwproducten hierop achter. Architecten en bouwers zijn op zoek naar nieuwe materialen en innovatieve oplossingen. Braziliaanse bedrijven zien samenwerking met buitenlandse partners als een grote kans om kennis en ervaring binnen te halen. Veel innovaties die in Nederland als gemeengoed kunnen worden beschouwd zijn voor de Braziliaanse markt heel bijzonder en waardevol.

Duurzaam bouwen in Brazilië

Door de enorme bouwopgave voor stedenbouwkundige opgaven, woningen, kantoren en publieke gebouwen staat de Braziliaanse bouwsector onder druk om te moderniseren. Er is grote behoefte aan efficiënte en innovatieve bouwmethoden, nieuwe knowhow en materialen. In de aanpak van deze opgave is er grote aandacht voor economische, sociale en ecologische duurzaamheid. Brazilië is een prachtig land en de Brazilianen willen dat graag zo houden. Er is een nadrukkelijke wens om de ontwikkelingen op een meer menselijker schaal vorm te geven, lerend van de ervaringen in het buitenland. Duurzaamheid wordt daarmee één van de belangrijkste dragers van innovatie.

Expo Arquitetura Sustentável 2014

De EAS is een vakbeurs voor alle partners in de bouwsector: architecten, ingenieurs, ontwikkelaars, investeerders, aannemers en overheden. De Expo presenteert nieuwe duurzame concepten en oplossingen voor woningbouw, kantoren en bedrijfsgebouwen, nieuwe trends en technologieën en de beste duurzame producten en materialen. De EAS heeft grote interesse in de deelname van Nederlandse bedrijven omdat deze veel te bieden hebben aan knowhow en technologie in de duurzame sector. Er is specifiek belangstelling voor de sectoren: duurzame energie, recycling van materialen, landschaps- en tuinontwerp, groene daken, verlichting en luchtbehandeling en technisch advies. Voor meer informatie: www.expoarquiteturasustentavel.com.br

Deelnemers / programma / promotie

Deelname staat open voor alle Nederlandse bedrijven die in deze sector actief zijn en die interesse hebben in zakendoen in Brazilië. Wij denken hier zowel aan producenten van innovatieve bouwproducten als aan ontwerpers en technisch adviseurs met specialistische kennis en ervaring. Doel van de presentatie van de bedrijven in een Nederlands paviljoen is het laten zien van de innovatieve kracht van de Nederlandse bedrijven. De Nederlandse overheid (consulaten in Brazilië) en Enterprise Europe Network (EEN) ondersteunen de missie en zullen bijdragen aan de promotie ervan.

Praktische informatie

De details van de reis worden op dit moment uitgewerkt. U kunt uw interesse bij ons melden zodat wij u binnenkort meer gedetailleerde informatie geven over de nadere invulling van het programma en de hieraan verbonden kosten. Met vragen of suggesties kunt u contact met ons opnemen.

WeConnectYou international projects

WeConnectYou is opgericht door 2 architecten, Gyana Bindo en Corinne Schrauwen en is gespecialiseerd in het initiëren en ondersteunen van internationale samenwerkingen in de architectuur en bouwsector. Voor meer informatie: www.weconnectyou.info