Mogelijkheden voor biobased initiatieven bij Green Deal infobijeenkomst

Werkt u aan biobased ontwikkelingen en ondervindt u belemmeringen om uw initiatief te realiseren? Wilt u verkennen wat de Rijksoverheid voor u kan betekenen om de realisatie van uw initiatief te versnellen? Kom dan op donderdagochtend 22 mei naar de Green Deal informatiebijeenkomst in Theater Maaspoort in Venlo. Bedrijven, maatschappelijke organisaties of overheden lopen soms tegen knelpunten aan als ze een biobased initiatief willen realiseren. De Rijksoverheid kan helpen om deze knelpunten te doorbreken door een Green Deal met deze partijen aan te gaan. De knelpunten kunnen verschillende oorzaken hebben. Soms zorgt wet- en regelgeving voor vertraging of is het moeilijk samenwerkingspartners te vinden.

 

Green Deal: aanpak en praktijk

De bijeenkomst begint met een plenaire presentatie over de Green Deal-aanpak, waarin we u meer informatie geven hoe een Green Deal kan helpen een duurzaam initiatief verder te brengen. We laten ook enkele voorbeelden van Green Deals zien. Daarna volgt een presentatie van één van de deelnemers in een bestaande Green Deal. Hierin komt naar voren wat een Green Deal voor het initiatief heeft betekend en hoe de samenwerking met de Rijksoverheid verloopt. Na de presentaties is er de mogelijkheid vragen te stellen aan medewerkers van de Rijksoverheid en/of de Green Deal partij.

Programma

11.00 – 11.30 uur Inloop, ontvangst
11.30 – 12.00 uur Plenaire presentatie Green Deal-aanpak, Ministerie van Economische Zaken
12.00 – 12.30 uur Erik de Ruijter, NRK, GD Groencertificaten
12.30 – 13.00 uur mogelijkheid voor vragen en dialoog

Registreren

U kunt zich tot maandag 12 mei voor deze Green Deal Informatiebijeenkomst opgeven via het registratieformulier.
In de week voorafgaand aan de Green Deal Biobased informatiebijeenkomst ontvangt u een bevestigingsmail.

Landelijke Netwerkbijeenkomst Biobased Economy

Aansluitend aan deze Green Deal informatiebijeenkomst vindt op donderdagmiddag 22 mei de Landelijke Netwerkbijeenkomst Biobased Economy plaats in Theater Maaspoort in Venlo.  Let op: wilt u deze bijeenkomst ook bijwonen, dan moet u zich hiervoor apart aanmelden. De inlooplunch van de netwerkbijeenkomst start om 13.00 uur.

Opdrachtgever(s)

De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland voert de Green Deal uit in opdracht van het ministerie van Economische Zaken.

Locatie

Theater Maaspoort

Deelname

Deelname is kosteloos.

Tijd

11:00 – 13:00 uur