Britse supermarkt haalt energie uit voedselafval

De Britse supermarktketen Sainsbury’s gaat één van zijn filialen volledig van energie voorzien met voedselafval. Daarvoor wordt overgebleven voedsel uit andere winkels naar Cannock, in de graafschap West Midlands, gebracht.

Vlakbij de Sainsbury’s-winkel in Cannock wordt het voedsel vergist in silo’s, waardoor bio-methaangas ontstaat. Dat wordt vervolgens in elektriciteit omgezet en via een kabel naar de supermarkt geleid. Het restproduct dat ontstaat bij de vergisting, kan gebruikt worden voor bemesting in de landbouw.

De supermarktketen zegt alleen voedsel te gebruiken dat niet meer geschikt is voor de voedselbank of om te verwerken tot diervoeding. “Wij gooien niets meer weg”, zegt Sainsbury’s in een persbericht. “Al het voedsel dat ongeschikt is voor consumptie, wordt gebruikt om energie op te wekken.”

Door: IPS | Foto: Telegraph