Nieuws
Agenda

Lufthansa vliegt op biobrandstoffen van rietsuiker

Duurzaambedrijfsleven.nl meldt deze week dat een toestel van de Duitse luchtvaartmaatschappij Lufthansa een vlucht heeft gemaakt op een mix van kerosine en biobrandstof van rietsuiker. De luchtvaartmaatschappij test sinds vorig jaar de biobrandstof Farnesene, gemaakt van gefermenteerde rietsuiker. Farnesene is ontwikkeld door de Franse oliemaatschappij Total Oil en de Amerikaanse biotechbedrijf Amyris, aldus Duurzaambedrijfsleven.nl.

De biobrandstof heeft, vanwege het gebruik van rietsuiker als grondstof, in april van dit jaar het certificaat Roundtable on Sustainable Biomaterials (RSB) gekregen. Vergeleken met kerosine is de CO2-uitstoot van Farnesene zo’n 80 procent lager. De vlucht van deze week is het vervolg op het BurnFAIR-projectvan Lufthansa, waarin over een periode van zes maanden testvluchten zijn uitgevoerd. Het toestel vloog van Frankfurt naar de luchthaven Berlijn-Tegel. Het is de eerste vlucht in de Europese dienstregeling waarbij deze mix van biobrandstof is gebruikt. GOL Airlines, de op een na grootste luchtvaartmaatschappij van Brazilië, had op 30 juli dit jaar de primeur.

Jatropha

Lufthansa bekijkt ook de mogelijkheid om de olieproducerende plant Jatropha te exploiteren. Dit is een plant die in de tropen en subtropen voorkomt. Hiervoor heeft Lufthansa een overeenkomst getekend met de Duitse bio-energieconsultant JatroSolutions.

Door: Duurzaambedrijfsleven.nl