AlgaeBiotech zuivert afvalwater met micro-algen

AlgaeBiotech (Weesp) is er tijdens het BioBiased Delta-project, samen met projectpartner CSM, in geslaagd een methode te ontwikkelen om afvalwater te zuiveren met behulp van micro-algen. De micro-algen worden vervolgens gebruikt als bron voor duurzame Omega-3.

Doel van het Biobased Delta-project is het ontwikkelen van alternatieve grondstoffen die fossiele grondstoffen kunnen vervangen. Het onderdeel waar AlgaeBiotech zich heeft op gericht, is het kweken van micro-algen in afvalwater uit de bakkerij- en zuivelsector. Dit afvalwater zit boordevol nutriënten die bijzonder geschikt zijn voor de cultivatie van algen. Omdat BioBased Zeeland vergroening als doel heeft, is er gewerkt met het cradle-to-cradle principe en is er voor gezorgd dat geen afval wordt geproduceerd. De gekweekte algen zijn allereerst gebruikt om hoogwaarde Omega-3 te extraheren voor menselijke consumptie. De overgebleven biomassa is gebruikt voor aquacultuur-applicaties zoals visvoer voor commerciële kwekerijen.

Meer info: 00-31/29.445.77.33 of www.algaebiotech.es.

Door: De Vlaamse Ondernemer