Controverse over inzet biomassa voor bio-energie

Sinds vorige week woedt er een wetenschappelijke controverse over de inzet van biomassa voor bio-energie in de Nederlandse media. U vindt  hier het visiedocument ‘Biobrandstof en hout als energiebronnen’ dat de Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen (KNAW) op 12 januari jl. gepubliceerd heeft . Eveneens kunt u de reacties lezen die sindsdien geuit zijn in de diverse media:

De visie en het standpunt van Prof. Dr. André P.C. Faaij, Hoogleraar Energy System Analysis , kunt u hier lezen:  Reactie VK-Faaij KNAW pamflet 14-1-2015.

De reactie van de auteurs van het Visiedokument, Louise Vet, Hoogleraar ecologie en directeur van het Nederlands Instituut voor Ecologie (NIOO-KNAW) en de coauteurs van het Visiedocument, Martijn Katan en Rudy Rabbinge vindt u hier .

He Visiedokument is aan de vooravond verschenen van het parlementaire debat over het Energieakkoord. Lees hier een kort verslag over het debat.