Biobased Business Event Emmen

Op zoek naar nieuwe business mogelijkheden? Nieuwsgierig naar innovaties in de (groene) kunststoffen, biocomposieten, vezels en garens? Kom dinsdag 17 maart 2015 van 09:30-17:30 uur naar het Biobased Business Event Emmen! Een dag vol inspiratie, informatie en innovatie, voor én door ondernemers in Nederland en Duitsland.

De Biobased Economy is de werkelijkheid van vandaag en wij laten u zien wat er allemaal is en kan! De focus ligt op: vezels, garens, kunststoffen en biocomposieten. Het Biobased Business Event vindt plaats op een plek waar al veel biobased bedrijvigheid is: het Emmtec Industry & Businesspark in Emmen.

Programma

 • Kijk rond op de beursvloer; bedrijven laten er zien welke ontwikkelingen en mogelijkheden er zijn op het gebied van garens, vezels, kunststoffen en biocomposieten.
 • Bezoek inspirerende showcases (Nederlands en Duits). We laten u mooie praktijkvoorbeelden zien en presenteren de resultaten van projecten uit het grensoverschrijdende programma Agrobiopolymeren. Enkele showcases zijn:
  – Cumapol en BioBTX: presenteren een product van 100% duurzaam polyester waar geen fossiele grondstoffen meer aan te pas zijn gekomen. Het product is gemaakt uit een combinatie van mechanische recycling, chemische recycling en biomaterialen.
  Bio4Pack (en PG Kaas), een project uit Agrobiopolymeren-programma (Eems Dollart Regio), maakt biologische verpakkingen (zowel biobased als composteerbaar) voor levensmiddelen met een beperkte levensduur. Zij delen hun ervaring over het verder ontwikkelen van duurzame kaasverpakkingen.
  – Natural Plastics: heeft een complete lijn producten ontwikkeld, gepatenteerd en geproduceerd voor de meest duurzame wijze van het planten van bomen, deze lijn is volledig Biobased geproduceerd.
 •  Meer weten over biocomposieten en de toepassingsmogelijkheden in de bouw? Volg (één of meer van) de drie interessante lezingen door deskundige sprekers, zoals:
  – Prof. ir. Adriaan Beukers, hoogleraar, faculteit Luchtvaart- en Ruimtevaarttechniek, Leerstoel Design & Production of Composite Structures, TU Delft
  Ir. Peter Bosman, docent onderzoeker, Lectoraat Kunststoftechnologie, Hogeschool Windesheim
 • Schrijf u in voor matchmaking! Wij zorgen er voor dat u tijdens de lunch een 1-op-1 gesprek heeft met de door u geselecteerde netwerkpartner(s)!

De diverse programmaonderdelen zijn gedurende de dag, afzonderlijk te bezoeken. Voor het tijdschema van de diverse lezingen verwijzen we u naar www.greenpac.eu/event 

Aanmelden bezoeker
Bent u nieuwsgierig naar de ontwikkelingen, (startende) ondernemer of heeft u affiniteit met Groene Chemie? Kom langs en laat u informeren! Meld u aan!

Aanmelden stand beursvloer
Heeft u een product, materiaal of halffabricaat dat u wilt laten zien aan andere ondernemers? Meld u dan kosteloos aan voor een stand op de beursvloer! (vol = vol)

Website
Bezoek www.greenpac.eu/event voor het volledige programma en om u aan te melden.

Green PAC is een initiatief van hogescholen Stenden en Windesheim. Stenden heeft in samenwerking met API Institute, Emmtec en NUON in Emmen het kwaliteitslabel Centre of Chemical Innovation (COCI). Windesheim heeft in samenwerking met het Polymer Science Park en Kennispoort Zwolle, de status van Innovation Laboratory (iLab).

De toegangskosten zijn € 35,- per persoon (excl. BTW), dit is inclusief koffie/thee, lunch, drankjes en een hapje. Aanmelden is verplicht i.v.m. de veiligheidsvoorschriften van de locatie.