Nieuws
Agenda

Papierconcern Sappi kiest voor Brightlands Chemelot Campus “as the place to be”

Het Zuid-Afrikaanse papierconcern Sappi gaat substantieel investeren  in een proeffabriek voor nanocellulose op de Brightlands Chemelot Campus in Sittard-Geleen. In deze proeffabriek wordt een nieuw, energiebesparend proces voor de productie van hoogwaardige nanocellulose opgeschaald, dat door Sappi en Edinburgh Napier University is ontwikkeld. De investering omvat ook een hiermee samenhangend onderzoeksprogramma.

Via dit goedkope nieuwe proces wordt hout omgezet in een wondermateriaal dat Cellulose NanoFibrils (CNF) wordt genoemd. Dit biogebaseerde materiaal heeft een breed scala aan toepassingen, zoals verpakkingen, touchscreens, auto’s, verf, voedingsmiddelen, beton en zelfs wondverzorging. De wereldmarkt ervoor zal naar verwachting groeien tot 35 miljoen ton per jaar in de 2020’s.

Meer informatie

Lees meer in bijgaande presentatie: Sappi Corporate-CNF PP def en het persbericht Pressrelease Sappi 20150311_en. Chemelot Campus werkt onder de naam Brightlands samen met  Maastricht Health Campus. Meer informatie is te vinden op www.brightlands.com.

 

Foto: Conservation Magazine