Nieuws
Agenda

Kinderen adviseren bedrijfsleven over Biobased Economy

“Het Centre of Expertise Biobased Economy (CoEBBE) in Breda heeft vanaf vorige week een jeugdraad. De raad gaat het bedrijfsleven gaat adviseren over het creĆ«ren van een biobased economie”, aldus Wijnand Nijs van Breda Vandaag.

Woensdag 4 maart kwam de jeugdraad voor het eerst bij elkaar. Deze raad bestaat uit zes middelbare scholieren van het Newman College en drie leerlingen van verschillende basisscholen. De eerste bijeenkomst stond vooral in het teken van kennismaken met elkaar en de ‘biobased economy’. Vincent van Rijsewijk van PEP Business Creators vertelde over de 100% biologische afbreekbare planten potten die hij heeft onwikkeld en in de markt gezet. Vervolgens bezochten we het lab waar twee studenten van de major Biobased TeCh een proef met de leerlingen uitvoerden om ethanol met behulp van enzymen uit verschillende grondstoffen als hout, papier of watten te winnen.

Doel van deze raad is vooral om de ‘biobased economie’ op een begrijpelijke manier over te brengen aan jong en oud om ze zo te betrekken bij een overgang naar een biobased economie. Daarnaast zijn wij, van het Centre, maar ook bedrijven, nieuwsgierig naar hun mening en advies.

Wat gaat de jeugdraad doen?

    • samen activiteiten bedenken en uitvoeren.
    • mensen uit het werkveld ontmoeten en bevragen.
    • een voorgelegd probleem samen proberen op te lossen.

De eerste bijeenkomst was een succes! En voor de jongste leerling al een aanleiding om een spreekbeurt op school te houden. In mei komen ze voor de tweede keer bij elkaar.

Bron: Breda Vandaag en Centre of Expertise Biobased Economy