MIA\Vamil subsidie voor Biobased Economy

In de Milieulijst 2015 zijn diverse mogelijkheden opgenomen voor ondersteuning van Biobased projecten. De investeringen kunnen in aanmerking komen voor de MIA òf voor de Vamil of voor beide. De MIA en Vamil bieden daarmee de mogelijkheid voor met name MKB-bedrijven daadwerkelijk te investeren in technologie na de ontwikkelingsfase.

MIA\Vamil biedt ondersteuning voor biobased economy in de volle breedte. Het leuke is dat er daarnaast ook heel veel mogelijk is. Zo kunnen ondernemers met steun van MIA\Vamil investeren in bioraffinage, biochemie en teelt en verwerking van natuurlijke vezels, algen, wieren en kroos.

Voorbeelden van Biobased Economy codes

  • Productieapparatuur voor (producten van) bioplastics F 1110. In het praktijkverhaal van Synbra technology leest u hoe dit bedrijf gebruik maakte van deze code.
  • Productieapparatuur voor (half)producten op basis van grondstoffen van biologische grondstoffen oorsprong F 1100.
  • Productiesysteem voor algen of (zee)wieren F 1111.
  • Vergistingsinstallatie algenreactor F 1112.
  • Algen-, wieren- of eendenkroossysteem F 1113.

Meer informatie en aanvragen

U kunt de MIA\Vamil hier aanvragen.