Biobased verpakking voor meststoffen

Oerlemans Plastics vervult een voortrekkersrol bij de productie en verwerking van biobased folie. Vanuit haar MVO beleid vindt Oerlemans Plastics het erg belangrijk dat alternatieven voor fossiele grondstoffen worden ontwikkeld en dat recycling en grondstofreductie worden gestimuleerd.

Biobased wil zeggen dat het materiaal wordt vervaardigd uit hernieuwbare grondstoffen. Een belangrijk voordeel is dat het verbruik van fossiele grondstoffen en de uitstoot van broeikasgassen hiermee wordt verminderd. Daarnaast is biobased poly-ethyleen ook voor 100% recyclebaar net zoals conventionele poly-ethyleen.

Groeien en bloeien

In samenwerking met Pokon heeft Oerlemans Plastics een biobased verpakking ontwikkeld voor meststoffen. Pokon realiseert zich als specialist in groeien en bloeien als geen ander dat de toekomst van verpakken hoe dan ook groener wordt. Dat is de reden dat Pokon ook graag voorop loopt en in een vroeg stadium kennis en ervaring op wil doen met biobased folie. De materiaal- en verwerkingseigenschappen zijn gelijk aan conventionele PE folie, die op dit moment voor deze toepassing wordt ingezet en machinaal verwerkt wordt.

Deze eerste test werd uitgevoerd met een aantal hoogwaardige gazonmeststoffen. Afhankelijk van de ervaringen worden de vervolgstappen bepaald. Naast marktleider in plantenvoeding en meststoffen is Pokon ook marktleider in potgronden voor de consumentenmarkt. “Kortom, reden genoeg om voor groen te gaan!”, vindt het bedrijf.

Wilt u meer informatie, dan kunt u contact opnemen met: Oerlemans Plastics B.V., Daniëlle van Zuilen, dvz@oerlemansplastics.nl , Tel: 0416-358100.

 

Door + Foto: groentennieuws.nl