Doe mee aan de Duurzame Innovation Pitch 2015!

De Dutch Green Building Council start de zoektocht naar dé duurzame innovatie van het jaar. Ondernemers kunnen zich tot en met 24 april inschrijven voor de Duurzame Innovation Pitch 2015. De jury van de Duurzame Innovation Pitch roept iedere onderneming, startend, klein of groot, mee te doen. Op deze manier wordt duurzame innovatie gestimuleerd.

Onno Dwars van Volker Wessels, dit jaar voor het eerst in de jury, kijkt ernaar uit de verschillende inzendingen te zien en te beoordelen. “Innovatie is een van de drives om spirit in de markt te krijgen. Voor mij is een duurzame innovatie iets dat prikkelt tot gebruik. Het moet me verleiden er direct mee aan de slag te willen en te kunnen. Ik ga dus sterk letten op de toepasbaarheid van de innovatie.”

De criteria en jury

Naast praktische toepasbaarheid kijkt de jury of het innovatieve product of de innovatieve dienst een blijvend effect heeft op de gebouwde omgeving. Daarnaast is het een voorwaarde dat de inzending kan worden tentoongesteld op de PROVADA. Op die manier kunnen bezoekers de innovatie ook werkelijk zien of ervaren. Verder zijn de bijdrage aan duurzaamheid voor de gebouwde omgeving in Nederland, de originaliteit en innovatie, de kwaliteit van de businesscase en de kansen voor opschaling belangrijke beoordelingscriteria.

De jury bestaat uit afgevaardigden van onder meer ABN AMRO, VolkerWessels Vastgoed en Rijkdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl). De complete jury vindt u op de website van de Duurzame Innovation Pitch.

De wedstrijd

Op 4 juni maakt de jury de winnaar bekend op de beursvloer van de PROVADA in Amsterdam RAI. De winnaar wint een jaar lang lidmaatschap van de Dutch Green Building Council en een partnerschap van Duurzaam Gebouwd. Daarnaast kan de winnaar rekenen op promotionele en inhoudelijke ondersteuning van de Dutch Green Building Council en de juryleden.

Verduurzamen vastgoedketen

De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland zet zich in opdracht van het ministerie van Binnenlandse Zaken in om de vastgoedketen te verduurzamen en werkt daarvoor onder meer samen met de Dutch Green Building Council.