Hazelnootdoppen Ferrero grondstof voor bioverpakking

Verpakkingsprofs meldt dat Chocolademerk Ferrero gaat de hazelnootdoppen die zij over houden na het maken van hun producten gebruiken als grondstof voor biologisch afbreekbare verpakkingen. De chocoladeproducent is de grootste ter wereld en koopt ieder jaar 25 procent van de wereldwijde hazelnootoogst op, om daar onder andere Nutella en de Ferrero Rocher bonbons van te maken.

Ecopaper

Samen met het Duitse onderzoeksinstituut PTS en inpakbedrijf Stora Enso ontwikkelde de chocoladeproducent Ecopaper, waarbij de basis van de hazelnootdoppen is die tot voor kort naar de stort gingen. In het onderzoek naar het papier is 1,2 miljard euros geïnvesteerd, deels gefinancierd door de Europese Unie. Ferrero is de eerste chocoladeproducent die haar doppen gebruikt om biologisch afbreekbare verpakkingen te produceren. Ook andere grootverbruikers van noten zijn op zoek naar oplossingen voor hun afval als grondstof, aldus Verpakkingsprofs.

Door + foto: Verpakkingsprofs