Kennisreis en matchmaking ‘Duurzaam Bouwen’ naar “Sustainable Architecture Expo” in São Paulo

Van 9 tot 14 november 2015 organiseert WeConnectYou international projects in samenwerking met Duurzaam Gebouwd een reis naar Brazilië voor een bezoek aan de Expo Arquitetura Sustentável (Sustainable Architecture Expo): www.expoarquiteturasustentavel.com.br/en/Home1/ De EAS vindt plaats van 10 t/m 12 november in São Paulo en is een internationale vakbeurs op het gebied van Duurzaam Bouwen.

Kansen op de Braziliaanse bouwmarkt

Er gebeurt veel in Brazilië, ook nu de economische groei iets is afgezwakt snel kent het land nog steeds een groeiende bouwsector. Naast de prestigieuze projecten voor het WK voetbal (2014) en de Olympische Spelen (2016) bestaat er een grote bouwopgave door de vraag naar huisvesting en voorzieningen voor de opkomende middenklasse. Brazilië kent een rijke traditie op het gebied van de (moderne) architectuur. Helaas blijft de ontwikkeling en beschikbaarheid van kwalitatief goede bouwproducten hierop achter. Architecten en bouwers zijn op zoek naar nieuwe materialen en innovatieve oplossingen. Braziliaanse bedrijven zien samenwerking met buitenlandse partners als een grote kans om kennis en ervaring binnen te halen. Veel innovaties die in Nederland als gemeengoed kunnen worden beschouwd zijn voor de Braziliaanse markt heel bijzonder en waardevol.

Duurzaam bouwen in Brazilië

Door de enorme bouwopgave staat de Braziliaanse bouwsector onder druk om te moderniseren. Er is grote behoefte aan efficiënte en innovatieve bouwmethoden, nieuwe knowhow en materialen. In de aanpak van deze opgave is er grote aandacht voor economische, sociale en ecologische duurzaamheid. Brazilië is een prachtig land en de Brazilianen willen dat graag zo houden. Er is een nadrukkelijke wens om de ontwikkelingen op een meer menselijker schaal vorm te geven, lerend van de ervaringen in het buitenland. Duurzaamheid wordt daarmee één van de belangrijkste dragers van innovatie.

Expo Arquitetura Sustentável 2015

De EAS is een vakbeurs voor alle partners in de bouwsector: architecten, ingenieurs, ontwikkelaars, investeerders, aannemers en overheden. De Expo presenteert nieuwe duurzame concepten en oplossingen, nieuwe trends en technologieën en de beste duurzame producten en materialen. Het programma biedt ook en 3-daagse conferentie over de laatste trends in de markt door gerenommeerde nationale en internationale professionals. De beurs is 8.000 m2 groot en telt circa 100 exposanten en 7000 bezoekers.

De EAS heeft grote interesse in de deelname van Nederlandse bedrijven omdat deze veel te bieden hebben aan knowhow en technologie in de duurzame sector. Er is specifiek belangstelling voor de sectoren: duurzame energie, recycling van materialen, landschaps- en tuinontwerp, groene daken, verlichting en luchtbehandeling en technisch advies. Kennisreis en matchmaking ‘Duurzaam Bouwen’ naar “Sustainable Architecture Expo” in São Paulo, Brazilië 9 t/m 14 november 2015

Voor wie is deze reis bestemd?

Deze reis is bestemd voor Nederlandse bedrijven die producten en/of diensten aanbieden op het gebied van Duurzame Bouw en Architectuur. Deelname staat open voor alle bedrijven die in deze sector actief zijn en die interesse hebben in zakendoen in Brazilië. Wij denken hier zowel aan producenten van innovatieve bouwproducten als aan ontwerpers en technisch adviseurs met specialistische kennis en ervaring.

Programma

Het programma bestaat uit een 3-daags beursbezoek aangevuld met matchmaking en netwerkevenementen. U kunt kennis nemen van de actuele stand van zaken van Duurzaam Bouwen in Brazilië en internationale contacten opdoen. U kunt tijdens de reis in gesprek komen met mogelijke samenwerkingspartners en kansen vinden om uw producten / diensten in Brazilië aan te bieden. Het programma zal ook aandacht besteden aan de mogelijkheden voor Nederlandse bedrijven om zaken te doen in Brazilië. Het programma wordt ondersteund door het Nederlands Consulaat in São Paulo.

Praktische informatie

De reis vindt plaats van maandag 9 tot en met zaterdag 14 november 2015, vertrek vanaf Schiphol. De organisatiekosten voor deze reis, inclusief beursbezoek, matchmaking, netwerkprogramma en Portugees en Nederlands sprekende begeleiding, bedragen € 1.500 (exclusief BTW) per persoon. Dit is exclusief reisen verblijfskosten. Deze worden, bij tijdig boeken, ingeschat op circa € 1.750. De totale kosten komen hierbij op circa € 3.250 exclusief BTW.

MKB-bedrijven kunnen (onder bepaalde voorwaarden) voor deelname aan deze missie in aanmerking komen voor de Starters in International Business SIB missievoucher van maximaal € 1.500. Voor voorwaarden een aanvraag van de subsidie zie www.rvo.nl/subsidies-regelingen/missievouchers-sib

Informatie en aanmelden

De reis vindt plaats bij een minimum van 8 deelnemers, er is plaats voor maximaal 20 deelnemers. WeConnectYou international projects organiseert deze reis. Voor meer informatie en aanmelden kunt u contact opnemen met Corinne Schrauwen, telefoon +31 (0)626 050 800, mail cs@weconnectyou.info. Partners van Duurzaam Gebouwd krijgen voorrang bij aanmelding: www.duurzaamgebouwd.nl

WeConnectYou international projects

WCY is opgericht door 2 architecten, Gyana Bindo (Brazilië) en Corinne Schrauwen (Nederland) en is gespecialiseerd in het initiëren en ondersteunen van internationale samenwerkingen in de architectuur en bouwsector. Voor meer informatie: www.weconnectyou.info