iGEM competitie

Ieder jaar strijden teams van over de hele wereld in een wedstrijd in synthetische biologie genaamd international Genetically Engineered Machine competition (iGEM). Hierbij wordt elk team, bestaande uit studenten, uitgedaagd om hun eigen microbiologische machine te ontwerpen en te bouwen.

Het doel van deze wedstrijd is om synthetische biologie toegankelijk te maken voor iedereen. Hiervoor wordt een systeem van standaardonderdelen gebruikt, waarbij teams zelfgemaakte onderdelen karakteriseren en opsturen naar de databank, zodat deze onderdelen te gebruiken zijn voor toekomstige teams. Ook dit jaar doet het team TU Delft-Leiden mee; ze zijn van plan een bacterie te maken die als respons op een signaal stroom genereert. Het project heeft de naam Electrace en zal eind oktober in Boston worden gepresenteerd, waar 245 teams zullen strijden om de prijzen. Bent u als bedrijf geïnteresseerd in iGEM of wilt u graag bijdragen aan dit project? Neem dan contact op via onderstaande gegevens.

iGEM wiki: http://2014.igem.org/Team:TU_Delft-Leiden
contactpersoon: Janna Bogers
mobiel: 06 16502602
email: tudelft.igem@gmail.com