Log in het BBE netwerk

Accountgegevens

Linkedin

21
Aug
Gepost door Redactie

Afval uit biogascentrales wordt laminaatvloer

Gepubliceerd op 21 augustus 2015

Het Duitse nova-Institut GmbH heeft aangetoond dat het digestaat van biogasproductie gebruikt kan worden voor onder andere laminaatvloeren. Het instituut onderzocht hoe de lignine uit het residu kon worden toegepast in houtachtige plaatmaterialen zoals MDF en spaanplaat.

Digestaat is vergiste mest en is het restproduct van biogasproductie. Digestaat bevat naast water, levende en dode organismen en mineralen, lignine. Lignine is een houtstof die voorkomt in de celwand van onder andere planten. Het nova-Institut GmbH heeft een methode gevonden om de ammoniaklucht die vrijkomt uit het digestaat en in deze vezelige bestanddelen zit, te verwijderen. Hierdoor kan het gebruikt worden en verwerkt worden als waardevol grondstof. Het zou onder andere gebruikt kunnen worden voor houtcomposieten, door de kleur van het restmateriaal, en daarom ook voor laminaatvloeren.

Het nova-Institut GmbH werkte in dit project samen met de bedrijven, Benas, Glunz en het Gesellschaft für nachhaltige Stoffnutzung.

‹ Nieuwsoverzicht
GERELATEERD NIEUWS

Bij grootschalige bioraffinage van reststromen die lignocellulose bevatten, komen cellulose, hemicel...

Voor de meeste op aardolie gebaseerde materialen zijn biobased alternatieven te bedenken met vergeli...

Nieuwe bedrijfjes (startups) in het werkveld van de Topsector Chemie kunnen zich nomineren voor de G...


Fatal error: Call to undefined function organisations_get_themes_by_name() in /home/users/biobjftp/biobasedeconomy.nl/wp-content/themes/biobasedeconomy/sidebar-bedrijven.php on line 16