Nieuws
Agenda

Japanse airline gaat op brandstof uit algen vliegen

ANA Holdings Inc., Japan’s grootste vliegmaatschappij heeft plannen om de biobrandstof uit algen :Euglena Co. in te zetten als brandstof. Euglena bouwt hiervoor een demonstratie fabriek in Yokohama.

ANA zal een mix van ongeveer 10 procent van de op algen gebaseerde biobrandstof inzetten. Euglena gaat zo’n $24 miljoen investeren in de demonstratiefabriek om hiermee ongeveer 125 kiloliters (33,000 gallons) per jaar in Yokohama te gaan produceren. Na de demonstratiefabriek in 2018, is het plan om op commerciele schaal een fabriek te runnen in 2020. ANA’s tests komen bovenop eerdere tests van andere vliegmaatschappijen als Virgin Atlantic Airways Ltd. en Japan Airlines Co., die voor meer dan 1600 commerciele vluchten sinds 2011 biobrandstoffen gerbuikt hebben, aldus Boeing Co.

Euglena produceert al op algen gebaseerde voedings supplementen op het eiland van Ishigaki in Japan.