Biobased innovaties belangrijk thema op Empack

Door redactie VMT  Steeds meer bedrijven kiezen voor biobased verpakkingen. Enerzijds is dit geïnspireerd door de verduurzamingsplannen van de verpakkingsbranche, anderzijds door een proactieve houding van de bedrijven zelf. Door de opkomst van online wordt ook web retail packaging steeds belangrijker. Daarom is biobased verpakken samen met web retail packaging het hoofdthema van Empack Utrecht op 12, 13 en 14 april in de Jaarbeurs in Utrecht.

Biobased Village

Speciaal voor dit actuele thema is het Biobased Village gecreëerd. InnovatieLink, PEFC en de Empack-organisatie werken hier samen om biobased innovaties in de verpakkingsmarkt te stimuleren.

In het Biobased Village vinden bezoekers informatie en potentiële partners voor biobased verpakken. Ook is er een expositie van biobased en PEFC gecertificeerde verpakkingen. Hier rondom organiseert Empack een speciaal sprekersprogramma.