Nieuws
Agenda

BouwLokalen: Aan de slag met biobased bouwmaterialen

Praktische handreikingen om met biobased bouwmaterialen aan de slag te gaan, dit najaar kunt u bij BouwLokalen uw hart ophalen. Concrete voorbeelden uit de praktijk en ervaringen van praktijkdeskundigen geven u inzicht in de mogelijkheden van biobased bouwen.

Bouwen met biobased materialen biedt kansen. Schaalvergroting kan leiden tot efficiëntere productieprocessen en een lagere milieu-impact. Maar wat zijn de aandachtspunten? BouwLokalen staat stil bij de kansen én aandachtspunten. Verantwoord en onderhoudsarm bouwen met hernieuwbare grondstoffen komt daarmee een stap dichterbij.

De sprekers (verschillend per locatie) vertellen vanuit hun ervaring in de bouwpraktijk wat de toepassing van biobased materialen betekent voor ontwerp, werkvoorbereiding en uitvoering van een bouwproject.

De volgende onderwerpen komen aan bod:

  • energiezuinige concepten
  • dampopen en luchtdicht bouwen

–       aandachtspunten voor architect en werkvoorbereider

–       aandachtspunten op de bouwplaats

  • invloed op het binnenklimaat
  • organisatorische aspecten voor bouwaanvraag

Ondanks dat biobased producten in LCA-berekeningen nog niet altijd de beste scores behalen, is de potentie enorm. Hoe denkt u hier over? Wij horen het graag tijdens één van de zeven BouwLokalen! Kijk voor data en locaties op www.bouwlokalen.nl.