Massiefkarton uit tomatenplanten wint internationale award

Het unieke massiefkarton verrijkt met tomatenplantvezels, geproduceerd door Solidus Solutions, is uitgeroepen tot winnaar van de Packaging Europe Sustainability Awards 2016.

Packaging Europe, het gerenommeerde internationale vakblad over verpakken, organiseerde deze wedstrijd voor de tweede keer. Voor een achttal categorieën werd een winnaar gekozen. Het massiefkarton verrijkt met vezels uit tomatenplanten won in de categorie ‘biobased packaging’. Doorslaggevend in het winnen van de Packaging Europe Sustainability Awards 2016 was het feit dat vanaf dezelfde hectare waarop tomaten groeien, dezelfde tomatenplant nu een grondstof is voor de verpakking. Tomaten kunnen dus in de ‘eigen’ plantenvezel worden verpakt. Met deze innovatie wordt bovendien per ton karton (±200 dozen voor 6 kg tomaten) een CO2-emmissiereductie behaald die kan oplopen tot 54.500 g CO2 eq.

Greenery
De allereerste massiefkartonnen 3 kg en 5 kg tomatenverpakkingen verrijkt met tomatenplantvezels zijn ontwikkeld voor The Greenery. Voor Harvest House werden de allereerste 250 tot 500 g tomatenschaaltjes voor consumenten ontwikkeld. Recent heeft Solidus via The Greenery nieuwe 1,5 kg en 5 kg tomatendozen uit dit unieke karton geproduceerd voor Naturelle, groothandel in biologische producten.

Bron: Agro-chemie.nl