Nieuws
Agenda

Corbion lanceert whitepaper grondstofgebruik voor bioplastics

Corbion presenteert vandaag haar positiepaper voor het gebruik van grondstoffen voor bioplastics. Het document schetst de positie van Corbion op het gebied van de selectie van de grondstoffen waar het gaat om grondgebruik, grondstof efficiëntie en voedsel veiligheid. Corbion stelt dat de vele voordelen van deze biobased, hernieuwbare grondstoffen veel zwaarder wegen dan hun nadelen en adresseert de zorgen en risico’s. De positiepaper is beschikbaar en kan gedownload worden op www.corbion.com/feedstocks.

François de Bie, Senior Marketing directeur Bioplastics in Corbion, is blij met de reacties op de paper tot nu toe: “We hebben het gepresenteerd vorige maand op onze workshop over alternatieve grondstoffen voor PLA. Dit publiek, dat al goed op de hoogte is en bestond uit  vertegenwoordigers uit zo’n  70 bedrijven in de waardeketen, bood het  perfecte platform voor de te lanceren positiepaper. Veel mensen in deze groep waren al actief op het gebied van bioplastics, dat is waarom ze de preview van onze bevindingen kregen voor de verspreiding naar de bredere industrie”.

Diana Visser, directeur duurzaamheid van Corbion stelt: “de positiepaper definieert duidelijk de visie van Corbion op de herkomst van de grondstoffen en leidt tot verhoging van de transparantie in de waardeketen door inzicht te bieden hoe we het beste gebruik maken van waardevolle agrarische hulpbronnen”.

De positie paper omvat een inleiding over hernieuwbare grondstoffen voor de productie van bioplastics gevolgd door hoofdstukken over: het gebruik van suiker als grondstof, duurzame landbouw praktijken voor de teelt van grondstoffen, GMO‐vrije grondstoffen en het zorg dragen dat voor bioplastics gebruikte grond niet concurreert met voedsel en alternatieve grondstoffen voor bioplastics. De positiepaper wordt afgesloten met de samengevatte voordelen van het gebruik van biobased kunststoffen in consumptiegoederen.

Corbion’s whitepaper ‘Sustainable Sourcing of Feedstocks for Bioplastics’ is digitaal beschikbaar op www.corbion.com/feedstocks.