Corbion lanceert Luminy® PLA bioplastics portfolio

Corbion zal op de K Vakbeurs voor Kunststof en Rubber in Düsseldorf haar Luminy® PLA bioplastics portfolio presenteren. Onder deze nieuwe merknaam ressorteert de hele PLA portefeuille. Een aantal toepassingen wordt getoond om de veelzijdigheid en prestaties van PLA bioplastics te demonstreren.

corbion_nager-it_pla_mouse1Hitte bestendige PLA voor hoogwaardige toepassingen

Gedemonstreerd wordt een nieuwe muis van bioplastic van Nager‐IT en de bekende bioplastic touchscreen computer van  SUPLA en Kuender. Ook worden interieur auto-onderdelen van Roechling en PlanturaTM en de BioFoam surfplank van Synbra getoond. Zo worden de mogelijkheden van de prestaties voor toepassingen onder hoge hitte PLA aangetoond. De populaire koffie kopjes voor eenmalig gebruik en ook die voor meermalig gebruik zullen op de stand gebruikt worden. Bezoekers zijn welkom om te stoppen door voor een kopje koffie en meer informatie.corbion_supla_kuender_pla_computer1

Agrarische efficiëntie

De bioplastic wortel containers van PLA die ontwikkeld zijn voor de verbetering van de efficiëntie van de landbouw- en milieuconditie van rubber bomen in Thailand worden getoond. Deze toepassing is genomineerd voor de Award van Bioplastics op de aanstaande Europese Bioplastics Conferentie.corbion_and_maxrich_biodegradable_cone_rubber_root_protection1

Lees hier verder.

De K Vakbeurs voor de Kunststof en Rubber Industrie wordt van 19 – 26 oktober in Dusseldorf gehouden.  Bezoek de website voor verdere informatie over de beurs.