Zuivelpakken worden steeds duurzamer

Zuivelpakken worden steeds duurzamer. Het hout voor het karton is afkomstig van FSC-gecertificeerde productiebossen. Voor de productie van het plastic binnenlaagje en de dop wordt steeds vaker gebruik gemaakt van organische reststromen, zoals plantenresten. Het duurzame kunststof is net zo hygiënisch, sterk en luchtdicht als traditioneel plastic, benadrukken de fabrikanten.

In de campagne Zuivelpak leggen zuivelfabrikanten en supermarktbranche gezamenlijk uit aan de consument dat steeds meer zuivelpakken bestaan uit natuurlijke en hernieuwbare grondstoffen. De partijen zijn tevreden over het tot nu toe behaalde resultaat.

De televisiecommercial, die in april en mei op tv was, is op YouTube inmiddels ruim 2,7 miljoen keer bekeken en op Facebook 1,5 miljoen keer. Daarnaast is Zuivelpak de straat opgegaan en heeft gevraagd aan voorbijgangers waar een zuivelpak van gemaakt is. De reacties zijn vast gelegd op video en te bekijken op: https://www.youtube.com/watch?v=eRRMFy3QJlY . In de zomer wordt de campagne via de online kanalen voortgezet. In september wordt de commercial opnieuw uitgezonden op televisie en via YouTube.

Enkele voorbeelden:

Campagne promoot duurzaam melkpak
Start campagne over de verduurzaming van zuivelpakken
Winst uit je afval