BIC kondigt SIRA roadmap aan voor ontwikkeling Europese Bio-economie

Het Bio-based Industries Consortium (BIC) heeft een nieuwe Strategic and Research Agenda (SIRA) aangekondigd. Deze agenda moet helpen bij het bouwen van een circulaire en biobased economie, waarbij efficiënt met bronnen wordt omgegaan. De SIRA brengt de activiteiten in beeld die nodig zijn om de ontwikkeling van duurzame en competetieve biobased industrie in Europa te bevorderen.

Met de agenda wil BIC haar ambitie om Europa te transformeren naar een bio-economie die leidend is voor de rest van de wereld. De nieuwe SIRA gaat in op de technologische en innovatieve uitdagingen die eraan zitten te komen op het gebied van de biobased industrie. Dit vraagt om een ‘multi-value-chain’ benadering en het integreren van nieuwe feedstocks waaronder op water gebaseerde bronnen, bioafval en CO2. Het houdt ook rekening met de doelen van de nieuwste leden van het BIC, en met de technologische- en marktontwikkelingen sinds de invoering van de eerste agenda in 2013.

De SIRA brengt in beeld welke onderzoeken en innovaties er nodig zijn om ervoor te zorgen dat de ambitieuze milieu-, sociale- en economische voordelen gehaald kunnen zijn in 2020 en 2030.

Klik hier om naar de SIRA te gaan.

Lees het complete artikel op de website van het BIC.

Bron: Agro & Chemie .