Log in het BBE netwerk

Accountgegevens

Linkedin

11
Sep
Gepost door Monique Mooren

Eerste generatie bio-ethanol is toe aan herwaardering, zegt Nova-Instituut

Gepubliceerd op 11 september 2017

Door redactie Biobasedpress. Het Europese biobrandstoffenbeleid wordt herzien. In november vorig jaar werd de nieuwe ontwerp richtlijn voor duurzame energie (RED II) gepubliceerd, en in de komende maanden worden daarover besluiten genomen. Het grootste verschil met RED I is het verder terugdringen van het aandeel eerste generatie biobrandstoffen. Nova-Instituut keek naar de onderliggende wetenschappelijke gegevens en concludeert dat het voorstel niet goed is onderbouwd, tenminste niet in het geval van eerste generatie bio-ethanol. Deze is toe aan herwaardering. 

Lees hier verder.

Het onderzoek ‘Sustainable First and Second Generation Bioethanol for Europe’ zal worden gepresenteerd en bediscussieerd in Brussel op 26 september 2017. Voor meer informatie kijk op www.bio-based.eu/sustainablefuels.

In het vandaag in het FD verschenen artikel over de productie van ethanol in de Rotterdamse haven wordt beschreven hoe producent Alco hier ethanol vanuit mais produceert. De ethanol wordt bijgemengd in autobenzine, een Europese verplichting om de uitstoot van CO₂ door het wegverkeer te verminderen. Lees ook verder op de website Alcogroep.

‹ Nieuwsoverzicht
GERELATEERD NIEUWS

Schiphol Logistics Park heeft maandag 18 juni de biobased brug op het logistieke bedrijvenpark in Ro...

In de Community of Energy Top Talents (CETT) werken masterstudenten en bedrijven intensief samen aan...

Komende winter gaat de provincie Noord-Holland bij gladheid tests doen met ‘groen strooizout’, g...