Log in het BBE netwerk

Accountgegevens

Linkedin

20
Feb
Gepost door Monique Mooren

Programma Circulair Congres bekend

Gepubliceerd op 20 februari 2018

TKI-BBE en RWE organiseren op 14 en 15 maart samen het Circulair Congres, de opvolger van de congressen van Biobased Economy.nl en de RWE-conferenties over biomassa en Biobased economy. Thema van de eerste editie is ‘Agrifood, chemie en energie samen naar een circulaire economie’. 

De eerste dag van de conventie staat in het teken van de herkomst en beschikbaarheid van diverse soorten biomassa, de technische ontwikkelingen en mogelijke toepassingen van biomassa in de circulaire economie. Op dag 1 van de conferentie voegen wij Marjolein Demmers, directeur van NGO Natuur & Milieu, Ivan C. Hundebøl , Senior Concept Manager van energiebedrijf Ørsted en Ed de Jong, VP Development bij de firma Avantium toe als spreker.

Op dag twee worden strategische ontwikkelingen gepresenteerd, gaan sprekers in op de economische kansen die de ontwikkeling van een circulaire economie bieden en passeren succesvolle projecten de revue. Uiteraard heeft u op beide dagen uitgebreid de gelegenheid om uw netwerk te versterken en uit te breiden.

Eén van de sprekers op dag 2 is Martin Junginger van de Universiteit van Utrecht. De Nederlandse industrie zal naar verwachting de komende decennia miljoenen tonnen houtpellets en andere vaste biomassa importeren als feedstock voor de productie van bio-based chemicaliën, transportbrandstoffen, elektriciteit en warmte. Tijdens de presentatie van het BiologikNL project zal door Martin Junginger, Lotte Visser en Giannis Dafnomilis worden ingegaan op hoe deze internationale logistieke ketens kunnen worden geoptimaliseerd en welke kostenbesparingen waar in de keten behaald kunnen worden. Extra aandacht zal besteed worden aan het ontwerp van nieuwe, grootschalige biomassa-terminals, bijvoorbeeld in de Botlek. Daarnaast zal ook de impact van de toepassing van o.a. torrefactie-technologie op kosten en CO2-besparingen worden belicht. Het werk is uitgevoerd door de Universiteit Utrecht en de TU Delft in samenwerking met Blackwood, BTG, CEG, EMO, EBS, Engie, Eurosilo, Nemag, PoR,  Peterson, RWE en ZHD.

De volledige uitnodiging voor de conferentie vindt u in de bijlage. Het programma vindt u hier. U kunt zich tot 1 maart aanmelden.

RWTK1801 Uitnodiging A4 NED

RWTK1801 Uitnodiging A4 ENG

‹ Nieuwsoverzicht
GERELATEERD NIEUWS

Schiphol Logistics Park heeft maandag 18 juni de biobased brug op het logistieke bedrijvenpark in Ro...

In de Community of Energy Top Talents (CETT) werken masterstudenten en bedrijven intensief samen aan...

Komende winter gaat de provincie Noord-Holland bij gladheid tests doen met ‘groen strooizout’, g...