Log in het BBE netwerk

Accountgegevens

Linkedin

6
Mrt
Gepost door Monique Mooren

Rubia 100% Natural Colours vestigt zich op Green Chemistry Campus

Gepubliceerd op 6 maart 2018

Rubia 100% Natural Colours vestigt zich op de Green Chemistry Campus in Bergen op Zoom. Het bedrijf produceert natuurlijke kleurstoffen voor de tapijt-, textiel-, en kledingindustrie en heeft een gepatenteerde technologie ontwikkeld om kleuren uit planten te halen. Op de Campus wil Rubia 100% Natural Colours samen met het Kleuren Applicatie Centrum (KLAC) van Avans Hogeschool en ROC West-Brabant nieuwe, innovatieve technieken ontwikkelen.

Natuurlijke kleurstoffen

Rubia 100% Natural Colours produceert natuurlijke kleurstoffen voor de tapijt-, textiel,- en kledingindustrie. Rondom Steenbergen telen boeren in opdracht van Rubia 100% Natural Colours planten als meekrap en wouw. Deze planten, die hier van oudsher al worden verbouwd, bevatten natuurlijke kleurstoffen die Rubia 100% Natural Colours er met een gepatenteerd proces uit haalt. Het bedrijf werkte en werkt samen met koplopers op het gebied van duurzaamheid zoals Desso, ADIDAS en modeontwerpster Stella McCartney. Prinses Maxima droeg in 2009 een ‘Rubia’ rode jurk op Prinsjesdag, ontworpen door de Nederlandse ontwerper Jan Taminiau.

Nieuwe demoruimte

Op de Green Chemistry Campus in Bergen op Zoom werken ondernemers, overheden en kennisinstellingen aan de opschaling van nieuwe, duurzame materialen en chemicaliën voor de bouwmaterialen- en verpakkingsindustrie. De campus biedt niet alleen faciliteiten zoals laboratoria en een kantoorruimte, maar ook ondersteuning op het gebied van financiering, marketing en technologie. In de nazomer van 2018 komt hier de nieuwe demoruimte bij, waarvan de bouw recent is gestart. In de hal kunnen bedrijven die zich op de Campus vestigen, laten zien dat hun product op grotere schaal met een constante kwaliteit kan worden geproduceerd.

Green Chemistry Campus Rubia

 

‹ Nieuwsoverzicht
GERELATEERD NIEUWS

Op 26 juni organiseren we in Utrecht een informatiemiddag over drie subsidieregelingen. Er is nog pl...

De overheid wil graag een versnelling maken ten aanzien van de CO2 doelen voor 2030. Met name voor d...

Het Europese Kenniscentrum voor de bio-economie heeft in een publicatie nieuwe gegevens over de pr...