Log in het BBE netwerk

Accountgegevens

Linkedin

9
Mrt
Gepost door Monique Mooren

Platform Bio-Energie benoemt Fokke Goudswaard tot ambassadeur

Gepubliceerd op 9 maart 2018

Platform Bio-Energie (PBE) heeft Fokke Goudswaard benoemd tot haar ambassadeur. In deze vertegenwoordigende en adviserende rol zal hij zijn kennis en ervaring voor PBE en de bio-energie sector blijven inzetten.

Fokke Goudswaard heeft per 1 maart afscheid genomen na acht jaar bestuurslidmaatschap van PBE, waarvan de laatste vier jaar als voorzitter. In die tijd heeft hij zich met zeer veel toewijding ingezet voor het bevorderen van de bio-energie in Nederland.

PBE is de belangenbehartiger van bedrijven in de bio-energie productieketen en ondersteunende dienstverleners. Het streeft naar maximale toepassing van biomassa in de Nederlandse energievoorziening. PBE is ook een onafhankelijk aanspreekpunt voor overheden en andere belanghebbenden.

Bio-energie speelt een cruciale rol in de energietransitie. Het is de belangrijkste vorm van hernieuwbare energie in Nederland met een aandeel van ruim 60%[1]. En bio-energie vormt een integraal onderdeel in de transitie naar een nieuwe, fossiel-vrije en CO2-arme biobased economy.

Henk Wanningen, interim-voorzitter PBE: “Wij zijn Fokke zeer erkentelijk voor zijn enorme inzet al die jaren voor PBE en de bio-energiesector. Zowel inhoudelijk als in het onderhouden van goede relaties met de vele contacten bij de achterban, andere bedrijven, organisaties en overheden. Wij zijn daarom heel blij dat hij als ambassadeur actief betrokken blijft om zijn kennis en netwerk te blijven inzetten voor PBE”.

Per 1 maart fungeert Henk Wanningen als interim-voorzitter van PBE. Op dit moment is PBE bezig met een strategische heroriëntatie om het functioneren van PBE binnen de snelle ontwikkelingen van de energietransitie te behouden en te versterken. Met de afronding dit voorjaar, zal naar verwachting ook de nieuwe voorzitter bekend worden gemaakt.

 

[1] CBS. Hernieuwbare energie in Nederland 2016. Bruto eindverbruik.

‹ Nieuwsoverzicht
GERELATEERD NIEUWS

Van 2 - 6 september 2018 wordt de eerste Zomerschool ZELCOR getiteld:  Zero waste biorefineries: t...

CCC lanceert dit jaar een nieuw publiek - privaat onderzoeksprogramma: Carbobased. SNN ondersteunt d...

Provincie Groningen accrediteert CCC voor het uitvoeren van het programma BioBridge! Bedrijven kunn...