Log in het BBE netwerk

Accountgegevens

Linkedin

27
Mrt
Gepost door Monique Mooren

Onderzoeksprogramma naar duurzame zeewierteelt officieel van start

Gepubliceerd op 27 maart 2018

Wageningen University & Research en Stichting Noordzeeboerderij werken sinds 1 maart 2018 samen met negen partners uit de zeewiersector aan de ontwikkeling van een volwaardige duurzame zeewiersector. Dat wil zeggen: multifunctionele zeewierboerderijen in de Noordzee met daarop aangesloten op het land een keten voor logistiek, verwerking en afzet naar de voedingsmiddelenindustrie.

Het onderzoek naar duurzame teelt van zeewier in de Nederlandse wateren moet resulteren in het inzetten van zeewier als duurzame bron voor gezonde voedingsmiddelen, voedingsadditieven en diervoeding. Het onderzoeksprogramma ProSeaWeed start met onderzoek naar de effecten van zeewier als veevoersupplement, wordt via normering en standaardisering een basis gelegd voor veilig gebruik van zeewier als voedselproduct en wordt de ecologische inpasbaarheid van grootschalige zeewierteelt onderzocht via zeewierpilots op de Noordzee (15 kilometer uit de kust van Scheveningen). Publiceerbare resultaten van deze onderzoeken zijn later dit jaar te vinden zijn op de website van het onderzoeksprogramma: www.proseaweed.eu.

Bedrijven gezocht

Het onderzoeksprogramma ProSeaWeed dient tevens als vehikel voor toekomstige publiek-private samenwerkingsverbanden van topsector Agri&Food. Geïnteresseerde bedrijven worden uitgenodigd om zich bij ProSeaweed aan te sluiten om gezamenlijk nieuwe kennis te ontwikkelen of om creatieve ideeën op te doen om nieuwe innovaties in de markt te kunnen zetten. Nadere informatie over het onderzoeksprogramma is verkrijgbaar bij Willie van den Broek (willie.vandenbroek@wur.nl) of Koen van Swam (koen@noordzeeboerderij.nl).

Bron: WUR

‹ Nieuwsoverzicht
GERELATEERD NIEUWS

Zet jij je in voor energie innovaties die de energietransitie helpen realiseren? Herken je dat er va...

De industriële synthese van de hernieuwbare brandstoffen waterstof, syngas, methanol en diesel kan ...

BioBTX zet een cruciale stap in de ontwikkeling van haar technologie nu deze in een pilot wordt opge...


Fatal error: Uncaught Error: Call to undefined function organisations_get_themes_by_name() in /home/users/biobjftp/biobasedeconomy.nl/wp-content/themes/biobasedeconomy/sidebar-bedrijven.php:16 Stack trace: #0 /home/users/biobjftp/biobasedeconomy.nl/wp-content/themes/biobasedeconomy/single.php(86): include() #1 /home/users/biobjftp/biobasedeconomy.nl/wp-includes/template-loader.php(74): include('/home/users/bio...') #2 /home/users/biobjftp/biobasedeconomy.nl/wp-blog-header.php(19): require_once('/home/users/bio...') #3 /home/users/biobjftp/biobasedeconomy.nl/index.php(17): require('/home/users/bio...') #4 {main} thrown in /home/users/biobjftp/biobasedeconomy.nl/wp-content/themes/biobasedeconomy/sidebar-bedrijven.php on line 16