Nieuws
Agenda

VNCI lanceert Chemie in Nederland op Chemelot

Chemie in Nederland is de naam van het nieuwe digitale platform, de ‘Wikipedia van de chemie’. Dit digitale platform van de Vereniging van de Nederlandse Chemische Industrie vervangt het voormalige papieren “Handboek van de Chemie” Dit platform is uniek in de wereld. Tijdens de ‘Behind the scenes’@Chemelot op 26 maart jl. werd het platform ‘Chemie in Nederland’ officieel gelanceerd.

Rein Coster hoofd ondernemerschap van de VNCI: “Chemie in Nederland bevat alle informatie over producenten, handelaren en dienstverleners in de Nederlandse chemische industrie. Hiermee is per product, merk of dienst te achterhalen welke bedrijven dit leveren. Als iemand uit de Verenigde Staten wil weten of wij in Nederland een bepaald product produceren, verwerken of verhandelden belde die voorheen naar de ambassade. Een medewerker keek in ons handboek en kon zo doorverwijzen naar een bedrijf in ons land. Met dit platform kan iedereen altijd zien wat wij in Nederland produceren op welke plek en kan er direct contact opgenomen worden.”

Lees hier verder.