Nieuws
Agenda

Save the date: Docentendag ‘Energietransitie: de rol van biobrandstoffen’

Deze docentendag behandelt in samenwerking met het platform duurzame biobrandstoffen de uitdagingen hierbij. Daarnaast wordt de inzet van de landbouw belicht via inzet op biogas of biodiesel, inzet op innovaties zoals de elektrische hybride trekker en een rol in het leveren van biogrondstoffen door middel van bioraffinage.

De overheid wil graag een versnelling maken ten aanzien van de CO₂-doelen voor 2030. Met name voor de logistieke sector ligt er een forse opgave. Op korte termijn betekent dit dat er een belangrijke rol voor biobrandstoffen is weggelegd. Deze docentendag behandelt in samenwerking met het platform duurzame biobrandstoffen de uitdagingen hierbij. Daarnaast wordt de inzet van de landbouw belicht via inzet op biogas of biodiesel, inzet op innovaties zoals de elektrische hybride trekker en een rol in het leveren van biogrondstoffen door middel van bioraffinage. Tenslotte kan een bezoek gebracht worden aan de biogas faciliteiten in relatie tot praktijkgericht onderzoek bij Aeres.

Reserveer alvast de woensdagmiddag van 13 juni. Details en de aanmeldlink volgen later.

Aeres Hogeschool in Dronten organiseert de middag.