Nieuws
Agenda

Groei biopolymeren in Europa, marktaandeel constant

Het Nova Institute heeft recent een nieuwe marktstudie uitgebracht naar de groei van biopolymeren in Europa. Zij verwachten een groei van de bio-based polymeren van 3 a 4 % per jaar; d.i. ongeveer gelijk aan de groei van de petrochemische polymeren. Toch blijft het totale marktaandeel van bio-polymeren constant op ongeveer 2%. Hierbij zijn er wel verschillen in individuele ontwikkeling van bio-polymeren. Zo groeit PLA gestaag door, in tegenstelling tot bio-PET waarvan de groei stagneert. Voor sommige bio-based polymeren zoals PHA, PEF, bio-PE en bio-PP, zijn de vooruitzichten behoorlijk positief. Toch blijven de marktomstandigheden moeilijk met de lage olieprijzen, weinig politieke steun en deels onder benutte faciliteiten.

Lees hier verder. Recent vond in Keulen de 11de internationale conferentie over biobased materialen plaats, georganiseerd door het Nova Institute. Het Finse bedrijf Arctic Biomaterials heeft de innovatieprijs ‘Bio-based Material of the Year 2018’ gewonnen, voor zijn afbreekbare glasvezelversterkte PLA. Deze innovatie maakt het mogelijk dat biobased plastics kunnen worden gebruikt in technisch veeleisende duurzame toepassingen en toch composteerbaar zijn aan het einde van hun levensduur. Het vezelmateriaal kan ook worden gebruikt voor verschillende andere biopolymeren.De winnaars werden gekozen op de internationale conferentie over biobased materialen,

Lees hier verder